Boek afspraak

De nieuwste innovatie; PhilArt ® biostimulator

Zoals velen van jullie weten ben ik een echte 'kennis-junk' en bezoek ik graag internationale congressen. Eind januari 2023 bezocht ik het IMCAS Wereldcongres in Parijs waar Croma-Pharma bekend maakte dat zij haar portfolio uitbreidt met PhilArt biostimulatoren.

Hier wil ik jullie met groot genoegen alles over vertellen!

PhilArt is een injecteerbare gel die bestaat uit langketenige polynucleotiden (PN).

Polynucleotiden bevorderen de hydratatie van de huid, elimineren vrije radicalen en dragen bij aan een optimale omgeving voor de groei van fibroblasten (de cellen die collageen produceren). Ze stimuleren uiteindelijk de aanmaak van nieuw collageen en elastische vezels en stimuleren tevens de lichaamseigen celregeneratie.

Croma Juvenus was een van de eerste esthetische toepassingen van gepolymeriseerde polynucleotiden.  Ook bekend als polydeoxyribonucleotiden, of kortweg PDRN. PDRN is afgeleid van zalm-DNA en heeft een aantal medicinaal interessante eigenschappen. Ze hebben een ontstekingsremmend en wondgenezend effect. Ze regenereren bot en bevorderen angiogenese (vorming van nieuwe bloedvaten). Bovendien stimuleert PDRN de celactiviteit, collageensynthese en regeneratie van zacht weefsel.
Afgelopen jaar heb ik een aantal van mijn klanten die last hadden van littekens met veel succes behandeld met Juvenus.
De Croma Juvenus bereikte ook een hydrofiel effect en was daarom zeer geschikt om ook de hals of het decolleté mee te injecteren om de huid te hydrateren, vergelijkbaar met een skinbooster gemaakt van hyaluronzuur. Vanwege het licht versterkende effect zou het ideaal zijn voor het injecteren van donkere kringen onder de ogen. Zeker bij deze behandeling wil men niet dat een filler te veel water gaat binden, omdat dit tot zwelling zou kunnen leiden. Daarnaast wordt de regenererende en collageen-opbouwende werking verwelkomt om wat meer dikte en structuur te geven aan een zeer dun en gevoelig gebied zoals het gebied onder de ogen.

Helaas was Juvenus volgens de bijsluiter gecontra-indiceerd voor juist deze toepassing. Mijn inziens een echte tekortkoming, ook medisch gezien volkomen onbegrijpelijk, want juist deze toepassing van PDRN is zeer gebruikelijk in Korea en ​​Groot-Brittannië.

Kennelijk zag Croma het ook zo, want de nieuwe PhilArt-serie bevat een variant speciaal voor het injecteren van de oogzone, de PhilArt Eye. Dat is naar mijn mening een échte baanbrekende innovatie waar ik heel enthousiast over ben, aangezien het injecteren van donkere kringen een ingewikkelde en niet altijd even succesvolle aangelegenheid is. Daarnaast is het ook interessant dat de celherstellende eigenschappen nu veel prominenter aanwezig zijn dan bij Croma Juvenus.

Weten of een PhilArt behandeling geschikt is voor jou? Maak hier een vrijblijvende afspraak. Een adviesgesprek is altijd kosteloos.