Boek afspraak

AANDACHTSPUNTEN BEHANDELINGEN

Beste mevrouw/heer,

Je hebt vandaag bij SKINiQ een behandeling ondergaan. Via dit formulier geef ik je enkele adviezen die voor jou van belang zijn.

Na de behandeling:

  • Direct na de behandeling kan er sprake zijn van lichte roodheid, zwelling, gevoeligheid en een gevoel van jeuk op de behandelde plek. Dit is een normaal neveneffect van de injectie. Deze ongemakken zijn tijdelijk en verdwijnen meestal na 1 of 2 dagen. Bij aanhoudende klachten of als er andere reacties worden gezien, neem dan contact met mij op.
  • Na de behandeling van de lippen kan de zwelling iets langer aanhouden. Sommige patiënten ondervinden zwelling ongeveer een week lang en de lippen kunnen er gedurende deze periode enigszins ongelijkmatig uitzien. Dit betekent dat het resultaat direct na de behandeling niet als het eindresultaat moet worden gezien.
  • Vermijd de aanraking van het behandelde gebied gedurende 6 uur na behandeling. Daarna kan een lichte make-up worden aangebracht en kan de behandelde plek zacht met water en zeep gewassen worden.
  • Wacht met het blootstellen van de behandelde plek aan intense warmte zoals solarium, sauna’s en zonnebaden of extreme kou totdat de eerste zwelling is verdwenen.
  • Indien u eerder last heeft gehad van koortsblaren in het gezicht, dan bestaat het risico dat zich door de injecties opnieuw een dergelijke aanval kan voordoen.
  • Indien u aspirines of andere vergelijkbare medicatie heeft gebruikt, dan bestaat er een verhoogde kans op het ontstaan van een blauwe plek en bloeding ter plaatse van de injectie.

In geval van problemen kunt u contact opnemen tijdens kantooruren met; Saskia Leenders, MSc.

Telefoonnummer  06-37611599

Voor spoedgevallen buiten de normale kantoortijden kunt u bellen met Saskia Leenders, MSc. of met de huisartsenpost in uw omgeving.