Boek afspraak

Totaalplaatje

Door Saskia Leenders, MSc.,

Krijg je wel eens van familieleden of vrienden te horen dat je er vermoeid uitziet of voortdurend een norse uitdrukking hebt? Zelf heb je dat vaak niet door, omdat je niet vermoeid of boos bent. Het is je gelaatsuitdrukking die geleidelijk aan het veranderen is onder invloed van het verouderingsproces. Hiervoor kun je niet één specifieke zone als schuldige aanwijzen. Ieder mens is uniek en heeft dus ook unieke anatomische eigenschappen. Jouw specifieke gezichtskenmerken zijn bepalend voor hoe het totaalplaatje eruit komt te zien. De meeste mensen hebben bijvoorbeeld geen perfect symmetrisch gezicht. Ook is van invloed in hoeverre je bepaalde spieren meer of minder belast. Denk maar eens aan je slaaphouding. Als je altijd op je linkerzij slaapt, ziet de linkerhelft van je gezicht er ’s morgens vaak wat meer ‘verfrommeld’ uit dan de rechterhelft. Het draait bij SKINiQ om het totaalplaatje. Daarom maak ik altijd eerst een analyse van je hele gezicht.

Behandelplan

Op basis van de gezichtsanalyse maak ik een behandelplan. Daarin staat welke zones behandeld moeten worden voor het meest optimale resultaat. Voorheen werden dergelijke behandelingen vooral op specifieke plekken uitgevoerd, er was dan geen sprake van een totale gezichtsbehandeling. Met de kennis van nu is die methode achterhaald, omdat het toepassen van Botox® en/of fillers op de ene plek ook weer effect heeft op de totale balans in het gezicht. Bij SKINiQ is het belangrijkste uitgangspunt dat die balans zo optimaal mogelijk moet zijn. Bovendien is het gebruiken van Botox® en/of fillers slechts een eerste stap. We mogen immers ook de verslapping van de huid niet over het hoofd zien. Hiervoor is een zogenoemde skinbooster zeer geschikt.

Botox®, fillers (hyaluronzuur-gel) of allebei?

De keuze voor het type behandeling is van diverse factoren afhankelijk. Je leeftijd speelt een rol, evenals de vorm van je gezicht. De kwaliteit van je huid en de onderliggende spieren telt mee, maar ook jouw specifieke hulpvraag is van belang. Met andere woorden: welke uitstraling wil je bereiken en op welke termijn wil je resultaat zien? Botox® en fillers hebben elk een heel andere werking. Met behulp van Botox® kun je overactieve spieren in het gezicht tot rust brengen. Dit resulteert in een andere gelaatsuitdrukking. Fillers gebruik je om het volume in de huid terug te brengen en daarmee de gezichtscontouren te herstellen. Bovendien zorgen fillers ervoor dat de huid van binnenuit wordt gehydrateerd. Deze fillers zijn een gel op basis van hyaluronzuur, een lichaamseigen stof die zich in vrijwel alle weefsels bevindt, maar voornamelijk in de huid. De hoeveelheid hyaluronzuur neemt af naarmate we ouder worden. De combinatie van Botox® en fillers zorgt ervoor dat je huid weer strak en glad ooit, waardoor je er jonger uitziet. Bij de totale aanpak van je gezicht werk ik vanaf de kruin naar de onderkaak, of anders gezegd: van upper face naar lower face.

Natuurlijk resultaat

Het is belangrijk dat het uiteindelijke resultaat van de behandeling zo natuurlijk mogelijk oogt. Juist dit is waarin SKINiQ zich blijvend onderscheidt. De behandelingen worden uitgevoerd op basis van de nieuwste inzichten en een jarenlange ervaring op dit gebied. Een frisse en natuurlijke uitstraling is voor iedereen mogelijk, ongeacht je leeftijd en huidtype. Dankzij de skinboosterbehandelingen hydrateer je de huid van binnenuit en geef je jouw gezicht een flinke oppepper, waarvan het resultaat direct zichtbaar is. Skinboosters op basis van hyaluronzuur stimuleren bovendien de aanmaak van collageen en elastine in je huid. Het gevolg is dat de huid weer soepel en veerkrachtig wordt. Hierdoor zullen de fijne lijntjes in je gezicht vervagen. Het hyaluronzuur wordt in het lichaam geleidelijk afgebroken, waardoor na enige tijd een herhaalbehandeling noodzakelijk is.

Terug naar overzicht