Boek afspraak

Hyaluronzuur: oplichterij of wondermiddel?

Door Saskia Leenders, MSc.,

Het is alweer even geleden dat ik startte met het gebruiken van producten die hyaluronzuur bevatten. Inmiddels zie je deze stof werkelijk overal opduiken. Logisch, want het effect van hyaluronzuur op onze huid is wetenschappelijk aangetoond. Nu probeert iedereen een graantje van dit succes mee te pikken, zoals dat vaak gaat in onze commerciële wereld. Maar vaak word je daarbij als consument op het verkeerde been gezet. Je kunt dit vergelijken met de gezondheidsadviezen over het consumeren van suikerhoudende producten. Als een fabrikant je vertelt dat het product minder suiker bevat, weet je in feite nog niets. Want wat is minder? Als er 23 klontjes suiker in een product zijn verwerkt in plaats van 24, heb je dan een gezonde keuze gemaakt? Het antwoord kun je zelf wel invullen.

Lees het gehele artikel

Zo behoud je een jonge uitstraling

Door Saskia Leenders, MSc.,

Hoe ouder we worden, hoe meer ons lichaam in verval raakt. Het natuurlijke verouderingsproces kun je afremmen door gezond te leven: veel bewegen, niet roken, een gezond en gevarieerd eetpatroon en voldoende drinken. Dit levert zeker een bijdrage aan het behouden van een jonge uitstraling, maar het zal rimpelvorming nooit geheel voorkomen. Met behulp van Botox® en/of fillers kun je de huid echter weer de uitstraling geven van vroeger. Je zet in feite de klok letterlijk een aantal jaren terug. De grote vraag is echter welk type behandeling voor jou het meest geschikt is.

Lees het gehele artikel

Alles wat je nog niet wist over Botox

Door Saskia Leenders, MSc.,

Botox; je kunt er bijna niet omheen. Zet een gemiddelde Hollywoodfilm aan en de acteurs en actrices die nog helemaal 'puur natuur' zijn kun je op één hand tellen. De feiten en fabels lopen inmiddels dwars door elkaar. Daarom beantwoord ik hier een paar meest gestelde vragen.

Lees het gehele artikel